tiistai 11. helmikuuta 2014

Muuta kuvaasi
– Normikriittinen projekti Hagelstamskan ja Kasavuoren kouluilla 2013

Tasa-arvo ja moninaisuuskonsultti Malin Gustavsson ja taiteilija Heidi Lunabba työskentelivät yhdessä Hagelstamska skolanin ja Kasavuoren koulun opettajien ja 8. luokan oppilaiden kanssa syksyllä 2013. Projektin tarkoituksena oli yhdessä työskennellä yli kielirajojen, tutkia normeja, kokeilla työkaluja ja menetelmiä rajoittavien ja ulkopuolelle sulkevien normien murtamiseen koulussa.
Projektin tarkoitus oli nostaa esille rajoittavien ja ulkopuolelle sulkevien normien vaikutusta koulun arkipäivään. Projekti antoi oppilaille ja opettajille työkaluja näiden normien rikkomiseen, sekä henkilökohtaisella että toiminnallisella tasolla.
Taidetyöpajoissa, joihin osa oppilaista osallistui, keskityttiin normien näkyväksi tekemiseen ja oppilaiden tukemiseen, jotta he voivat kohdata normatiivisen yhteiskunnan.
Opettajaohjauksen tarkoituksena oli tukea opettajia näkemään ja ymmärtämään miten normit muodostuvat toiminnassa ja miten niitä voidaan yhdessä oppilaiden ja kollegoiden kanssa muuttaa.
Käy lukemassa lisää toiminnasta linkistä! 
Muuta kuvaasi
Förändra din bild 
– Ett normkritiskt projekt i Hagelstamska och Kasavuoris skola 2013 
En jämställdhet- och mångfaldskonsult Malin Gustavsson  och en konstnär Heidi Lunabba arbetade tillsammans med lärare och elever från årskurs 8 från Hagelstamska och Kasavuori skola under hösten 2013. Projektet handlade om att tillsammans gå över språkgränser, utforska normer, pröva på verktyg och metoder för hur man kan bryta begränsande och uteslutande normer i skolan.

Läs mer länken nedan!
Förändra din bild

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti