Helsingin Taidehalli


Helsingin Taidehallissa järjestetään joka vuosi 7–8 isoa ja saman verran pienempiä näyttelyitä, tapahtumia, konsertteja ja monitaiteellista ohjelmaa. Näyttelyiden pääpaino on nykytaiteessa, mutta näyttelyohjelmistoon kuuluvat myös muotoilu ja arkkitehtuuri. Taidehalli ei kerää omaa kokoelmaa, vaan toimii vaihtuvien näyttelyiden esittelytilana. Taidehallin omistaa yksityinen säätiö, jonka taustalla ovat taiteilija- ja taidejärjestöt.

Pilottiprojektin tavoitteena on kehittää Taidehallin taidepedagogiaa, löytää uusia toimintamuotoja ja tavoittaa uusia kohderyhmiä.

Pilottiprojekti toteutetaan toukokuussa 2013 työpajojen ja perhepäivän muodossa. Näyttelytilassa järjestettävät työpajat suunnataan ensisijaisesti kouluille ja päiväkodeille. Työpajat voivat olla myös monikulttuurisia.

Projektin puitteissa on tarkoitus kehittää opettajille suunnattua tiedotusta, siksi projektin tuottajalta toivotaan kokemusta erityisesti kouluissa toteutetuista nykytaiteeseen liittyvistä museopedagogisista projekteista.

http://www.taidehalli.fi/


Kiitos Media Lab Helsingille laitteiden ja Aalto Mediakeskus Lume:lle studiotilojen lainasta. Kiitos Jari Suomiselle installaation rakentamisesta.


Uutiset


16.4.2013 Aistihäiriö – Taidehallin Perhepäivä 4.5. Tervetuloa mukaan!

Paikka: Helsingin Taidehalli, Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki Aika: 4.5. klo 13–16
Mitä tapahtuu jos käydään taidenäyttelyssä ihan eri tavalla? Uskallatko lähteä hahmottamaan sitä ensin
silmät sidottuina? Miltä punainen väri tuoksuu tai miltä sininen kuulostaa? Tulkaa kokeilemaan mitä...

6.2.2013 Gun Holmströmin installaatio Kiwi in Love Taidehallissa

Espoon kaupungin pilotissa mukana olevan taiteilijan Gun Holmströmin installaation Kiwi in Love voi nähdä toisen Kolmio-projektin yhteistyökumppanin, Taidehallin, tiloissa 3.3.2013 asti. Taidehallin Studiossa nähtävä installaatio koostuu...

24.1.2013 Ilmoittaudu mukaan Taidehallin koululaispajoihin!

Mitä tapahtuu jos käydään taidenäyttelyssä ihan eri tavalla? Uskallatko lähteä hahmottamaan sitä ensin silmät sidottuina? Miltä punainen väri tuoksuu tai miltä sininen kuulostaa? Tulkaa kokeilemaan...